Yükleniyoru Devre Dışı Bırak

KURUMUMUZDAKİ COVİD-19 TEDBİRLERİ

Özel Güneş Okulları Müdürümüz Ahmet Çoban öğrencilerin, öğretmenlerin, velilerin, okul personelinin sağlığının tüm konulardan daha öncelikli olduğunu belirterek, Okul Müdürlüğü olarak Milli Eğitim Bakanlığımızın yayınlamış olduğu hijyen şartlarının geliştirilmesi ve enfeksiyonu önleme kılavuzu doğrultusunda tüm önlemlerimizi aldık, diye görüş belirtti.
“Öğrencilerimizin, okula geliş-gidişinde, okulda olduğu anlarda temas ettiği her alanı ve herkesi düşünerek çalışmamızı detaylandırdık. Velilerimizin evlerde alabilecekleri önlemleri de sürece dahil ettik.” ifadelerini kullandı.

Her alan için özenle çalışıp ayrı ayrı önlem maddeleri oluşturduklarını bildiren Okul Müdürümüz, “Servis araçlarımız, okul girişleri, sınıfların içleri, diğer derslik alanlarımız, yemekhane, kantin, tuvaletler, bahçemiz ve açık alanlar, ortak kullanım alanları, laboratuvarlar, kütüphane, spor salonu, öğretmenler odası gibi okuldaki her fiziki ortamımıza özel tedbirlerimizi hazırladık ve uygulayacağız. Okulumuza gelecek personelimiz, ziyaretçilerimiz, velilerimiz bu kurallar dahilinde gelebilecek.” değerlendirmesinde bulundu.

Uzaktan eğitim için zaten oldukça verimli bir teknolojik altyapının daha önce oluşturulduğunu ifade eden Okul Müdürümüz, yüzyüze eğitim için ise, Covid-19 tedbirleri kapsamında “Maske, ateş ölçer, dezenfektan ve sosyal mesafe gibi artık yeni düzenimizin en başında yer alan maddeleri her alanda, kesintisiz uygulayacağız, şeklinde görüşlerini dile getirdi.
Okul Müdürümüz, Sağlık Bakanlığı’nın ve Bilim Kurulu’nun sürece dair alacağı yeni kararlar ve önlemler olması halinde, Okulumuzda bu önlemlerin hızlıca entegre edileceğini de aktardı.

Okul Müdürümüz, sınıflarda yeni oturma düzeni oluşturulacağına dikkati çekerek, “Sosyal mesafe kuralına göre oturma düzeni oluşturuyoruz. Ders esnasında sınıf kapıları açık olacak, öğrenciler ve öğretmenler maskeli olacak, öğretmenimiz siperlik de takacak. Ders öncesi, ders esnası ve ders sonrası olmak üzere her koşul göz önünde bulundurularak tedbirler alınacak ve takibi yapılacak. Havalandırma hem Okulda hem servislerde klima ile değil doğal yollarla sağlanacak. Pencereler açık kalacak, sınıflar hem gece hem gündüz düzenli olarak havalandırılacak. Teneffüsler her sınıf kademesi ayrı kullanacak şekilde kurgulanacak.” ifadelerini kullandı.

Yemekhanede de tüm hijyen kuralları gözetilerek ve yemeğe çıkış saatleri planlanarak hizmet verileceğini belirten Ahmet Çoban, menülerin salgın döneminde bağışıklık sistemini güçlendirecek şekilde düzenleneceğini kaydetti.

Bütün öğrencilere ve çalışanlara virüs, Covid-19 hastalığı, virüsün yayılması ve korunma/koruma konusunda eğitimler verildiğini ve bu eğitimlerin yıl boyu devam edeceğini de sözlerine ekleyerek tüm eğitim kurumlarına yeni dönemde başarılar ve kolaylıklar diledi.

Etiketler: COVİD-19, korona, tedbir